Turist i voldens by

Turist i voldens by

Den første artikel, jeg skrev på min 2,5 måned lange reportagetur til Guatemala, er også blevet den første til at blive trykt: en historie i Politiken om at være turist i en af verdens farligste hovedstæder.

Jeg kan godt lide Politikens rejsetillæg, fordi der er plads til store og mange billeder. Og denne gang med en forside ovenikøbet. Det er jo altid rart.

 

Jeg har fået to læserhenvendelser, begge fra Guatemala-expats. Den ene kalder det uansvarligt, at jeg opfordrer danskere til at tage til Guatemala By; at jeg ikke i tilstrækkelig grad advarer om, hvor farligt det er. Den anden er ked af, at jeg tegner et så ensidigt billede af byen som et farligt sted.

Normalt ser jeg det som et godt tegn, når der kan komme to så forskellige syn på samme artikel. Så har jeg da fået lidt nuancer med – hvilket naturligvis altid er målet (men ikke altid let).

Manden på billedet er i øvrigt en gadekunstner, der lever på gaden efter at være blevet udvist fra USA, fordi han skød en anden mand; hans kone og børn har han ikke set i 16 år. Det er en ret spændende historie, som der ikke blev plads til denne her gang, men som jeg nok skal få brugt i en anden sammenhæng.

Du kan læse artiklen her på politiken.dk.