Arbejdsgivere vil have robuste medarbejdere

Antallet af jobannoncer, hvor arbejdsgiverne søger efter robuste akademikere, er tredoblet på få år. Det afspejler et arbejdsmarked, hvor medarbejderne er under konstant pres, siger forsker.

Opslag i Magisterbladet om robusthed

“Som person er du robust og trives med mange bolde i luften”, fordi du “ved, at ting ofte forandrer sig, og tager det med et smil”. Foruden et nært kendskab til funktionærloven er det kravet i et aktuelt jobopslag til en stilling som HR-konsulent.

Antallet af jobopslag, hvor ordet “robust” indgår, er på få år tredoblet i de akademiske brancher – fra 1.945 opslag i 2010 til 6.662 sidste år. Det svarer til 1 ud af 40 annoncer i dag mod 1 ud af 100 i starten af 2010. Tallene stammer fra jobindex.dk, der dækker langt størstedelen af landets jobopslag.

Forskning viser desuden, at danske virksomheder i stigende grad omtaler den ideelle medarbejder som fleksibel og robust, ligesom motionstilbud og sundhedssamtaler bruges som ledelsesværktøjer, der kan effektivisere medarbejdernes præstationer.

Læs artiklerne i fuld længde på Magisterbladets website: Arbejdsgivere vil have robuste akademikere og “Ja, jeg er robust”.